2016. február 22., hétfő

Mega Leks - KK Partizan 85:80 (Korać-kupa, döntő)

Ne is kérdezzétek.
Amúgy is tökmindegy, mert ha kérdeznétek, akkor se tudnék válaszolni.
Pedig hatalmas volt a hangulat. A csarnokban egy katonazenekar játszotta a jól ismert indulót, hihetetlen volt, ahogy több ezer ember egyszerre üvöltötte torka szakadtából a Grobarski maršot.


Aztán a katonazenekar a himnuszt is eljátszotta.

(kép: Twitter)

Nagyon jól kezdtünk. Elhúztunk 2:10-re, ebből Marinković egymaga 8 pontot szerzett, Koprivica pedig egy olyan fenomenális zsákolást mutatott be, amit csak a nagyon profik tudnak.

(kép: Facebook/KK Partizan)

A gond csak az volt, hogy a Mega Leks feljött. Mit feljött, a vezetést is átvette (12:11). Mi több, elhúztak 16:11-re. Baromi aggresszívek voltak, egész végig a mérkőzésen. Egész pályás letámadást alkalmaztak, ment az ember-ember elleni küzdelem, mintha minden Partizan-játékos személyre szabott emberfogót kapott volna. Cvetković tartotta a lelket a csapatban, egyszer ki is egyenlítettünk Wilson büntetőjével (21:21). 24:23 lett a negyed vége, Wilson pont a dudánál nyomta be a labdát a gyűrűbe.

Időkérés valamikor az első negyedben
(kép: Twitter)

A második negyedre helyrerázódtak a dolgok. Milutinović egy fantasztikus hárompontossal indított (remek labdajáratás után, 24:26), Murić követte a példáját (27:29), Williams egy zseniális mozdulattal ellopta a Mega-játékos orra elől a labdát, rádobta, a labda lepattant, de Milutinović hirtelen előtűnt a semmiből, egy mozdulattal a gyűrűbe zúzta. Valamelyik Mega-játékos kipiszkálta, de a bírók megadták (27:31)
Aztán jött Edo Murić.
A szomszéd utcából. Valami brutális hárompontossal.

(forrás: GlimmerKKP)

Tartottuk az előnyünket. Bár Vitkovacra hamarosan már a harmadik személyi hibáját fújták, Luwawu egészen aggresszíven támadta az összes Partizan-játékost, Jonesra meg ráfújtak egy személyi hibát, miután a Mega-játékos eljátszotta a nagyhalált

a lassításban egyértelműen látszott, hogy Jones éppen csak hozzáért, a csávó feldobta magát a levegőbe, a bíró meg elhitte, mint valami nyeretlen kétéves

nem baj, kaptak ajándékba egy büntetőt (33:36). A parketten olykor szabályos verekedés folyt, az egyik ilyennél a Partizan játékosa (nem láttam tisztán, hogy ki volt) fektében odadobta Wilsonnak a labdát, Wilson megindult és be is vágta (33:40).
És Edo Murić.
Edo Murić hihetetlen teljesítményt nyújtott. Bárhonnan betalált, két- és hárompontos pozícióból is. Felhozott minket 38:45-re. Végül a bírók gyorsan faultot fújtak rá, a Mega meg kapott egy újabb ajándék büntetőt (43:45).

Murić bónuszdobása valamikor a félidő vége felé
(kép: Facebook/KK Partizan)

46:48 lett a félidő eredménye, egy büntetőt kaptunk mi (Cvetković bedobta, ahogy kell), egyet a Mega, mert muszáj volt.
A harmadik negyed Murić gigablokkjával indult. A Mega Leks még aggresszívebb fokozatra kapcsolt, nagyon durván hozták az egész pályás letámadást. Wilson betalált egy hárompontossal (46:51), a Mega feljött 49:51-re. Jött egy Koprivica-Jones összjáték (49:53), a Mega megint feljött (52:53).

Rémesek voltak. Az egyik trükkjük az egész pályás letámadás volt, a másik meg a hárompontos. De mindegyikük, két kézzel. Eskü, ezek a csávók felesküdtek, hogy addig nem hagyják el a niši sportcsarnokot, amíg ki nem nyiffantanak minket. Mintha mindent erre tettek volna fel.

Tartottuk magunkat, bár néha elképesztő dolgokért kaptunk faultot (Marinković hasra esett a földön fekvő Mega-játékosban, hopp, már repült is a fault). Hatalmas harc folyt a parketten, de mindig egy kicsit előbbre voltunk a Megánál. Aztán a legvégén, 63:64-es állásnál a Mega bedobott egy hárompontost hajszálpontosan a duda előtt. 66:64-gyel várhattuk az utolsó negyedet.

Williams és Marinković blokkolja a Mega egyik játékosát
(kép: Facebook/KK Partizan)

A negyedik negyedre már teljesen elvadult a helyzet. A Mega játékosai olyanok voltak, mint egy rakás pitbull. A lehető legaggresszívebb egész pályás letámadás, ember-ember elleni küzdelem, feszültség.
Ezek után Cvetković bevágott egy akkora hárompontost, hogy kidőlt a közfal.

(forrás: GlimmerKKP)

Feljöttünk 66:71-re. A szurkolók teli torokból ordítottak, a csapat ezer fokon égett, a pályán pankráció folyt, végül a bírók egy támadás közepén faultot fújtak Williamsre és átzavarták az egész bandát a Partizan palánkja alá (ajándék büntető a Megának - 67:71). Marinković kipontozódott, a Mega kiegyenlített (73:73). Murić újabb elképesztő hárompontost dobott (73:76), Williams gigablokkot produkált, majd ha már lendületben volt, egy kosarat is bevágott (73:78).
De a Mega megint kiegyenlített (78:78).
Aztán 55 másodperccel a vége előtt átvették a vezetést (80:78).
A Partizan baromi ideges lett, a bírók meg kíméletlenül befújták az összes hibánkat. Az utolsó 38 másodpercben négyszer fújtak büntetőt, ebből hármat a Megának és csak egyet nekünk. Többször is próbálkoztunk hárompontossal, de egyszer sem akart összejönni. Az egyetlen találat, amit sikerült itt, a legvégén bedobnunk, az Cvetković büntetője volt (83:80) 11 másodperccel a vége előtt.
9 másodperc volt már csak hátra. Újra büntetőt kapott a Mega - és kihagyták! Ráadásul Luwawu is kipontozódott. Már rohantunk is fel, Milutinović egy óriási hárompontosra készült - és valaki beleért. Kegyelemdöfésként pedig Jonesra fújtak faultot a bírók 5 másodperccel a vége előtt, és természetesen járt hozzá az ajándék büntető a Megának. Bedobták, naná. 85:80. Ennyi volt.

(kép: Facebook/KK Partizan)

A mérkőzés végén az érmeket meg a kupát a Szerb Kosárlabda Szövetség elnöke, Dragan Đilas adta át. Amit a Sírásóktól kapott, azt a fújolást, füttykoncertet egészen biztosan nem tette zsebre. Nem mintha nem érdemelte volna meg.

Ez a videó pedig mindent elmond.

Nagyjából mindenki leszarja az ugrabugráló, ünneplő Mega Lekset. Az egész csarnok üvölti, hogy "Partizan ole ole ole". Mintha a Mega ott se lenne, mintha a Partizan nyerte volna a kupát.


Mega Leks: Simić, Jaramaz (4), Veljković, Musić, Ivanović (24), Pavlović, Luwawu (13), Kaba (10), Zagorac (9), Simeunović, Nikolić (18), Janković (7)

KK Partizan: Cvetković (14), Aranitović, Jones (4), Murić (16), Marinković (16), Tanasković, Vitkovac, Koprivica (2), Milutinović (7), Williams (4), Jovanović, Wilson (17)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése